Manisa’nın Alaşehir ilçesinde susuz kalan ve yorgun düşen bir leylek, bir büfeye sığındı. Hassas esnaf ve vatandaşların yardımıyla veterinere götürülen leylek, yapılan tedavinin akabinde sıhhatine kavuşarak Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar gruplarına teslim edildi.
Alaşehir’in Yeni Mahalle Mahallesi Elmadağ Sokakta büfe işletmecisi olan Hakan Karakuyu, öğlen saatlerinde caddeden iş yerine yanlışsız zahmetle yürüyen bir leyleği fark etti. Bitkin haldeki leyleğe su veren Karakuyu, leyleğin suyu içmemesi üzerine arkadaşı Erdal Ertürk ile birlikte onu motosikletle veteriner kliniğine götürdü.
Veteriner Doktor Taner Çelik tarafından yapılan birinci muayenede, leyleğin rastgele bir kırığı ya da yarası olmadığı, fakat önemli su kaybı yaşadığı tespit edildi. Leyleğe serum tedavisi ve besleme uygulayan Çelik, yaklaşık 45 dakika içinde leyleğin kendine geldiğini belirtti.
“Alaşehir’in Yaren Leyleği olsun istedik”
Leyleği getiren Hakan Karakuyu, “Öğlen saatlerinde yürüyerek benim iş yerime geldi. Aç ve susuz olduğunu iddia ettik. Su verdik içmedi. Arkadaşım Erdal Ertürk ile birlikte aldık ve veterinere götürdük. Veteriner birinci müdahaleyi yaptı. Sıhhatine kavuştuktan sonra Ulusal Parklar Müdürlüğü’ne gönderdi. Leyleğin sağlıklı ve rastgele bir yara izi olmadığını görüp, sıhhatine kavuştuktan sonra, leyleği sahiplenip Alaşehir’in Yaren’i olmasını istedik. Fakat veteriner Taner Çelik Alaşehir’in yaz ve kış ayları leylek beslemek açısından uygun olmadığını, hayvanın yaşamak için en uygun yeri tabiat olduğunu söyledi. Leyleği Ulusal Parklar Müdürlüğüne teslim etti” dedi.
“Doğal ömür en doğrusu”
Veteriner Doktor Taner Çelik ise, “Vatandaşlar sokakta buldukları halsiz durumdaki Leyleği bize getirdiler. Leyleğin evvel fizikî muayenesini yaptım, çok yorgun ve bitkin gözüküyordu. Leylekler daha çok su kenarında yaşamayı tercih ederler. Alaşehir’de çok sık karşılaştığımız bir olay değil, sanki yabani bir hayvan ziyan vermiş olabilir mi diye röntgen çektik, röntgenden sonra leyleğin rastgele bir yaralaması olmadığını gördük. Bedenindeki su düzeyi düşmüş, serum verdik. Serum verdikten sonra yaklaşık 40- 45 dakika sonra kendisine geldi. Tedaviden sonra leylek kendisine geldi. Leylek sıhhatine kavuştuktan sonra Ulusal Parklar Müdürlüğüne haber verdik, ulusal parklar vazifelileri geldiler, leyleğimizi teslim aldılar. Leyleği getiren gençler, ‘Bu leylek Alaşehir’in Yaren’i olsun, biz bakalım’ dediler. Ben de burada yaz kış leyleğin yaşamasına uygun bir yer değil, bakmanın sıkıntı olduğunu ve en hoş hayat yeri tabiat olduğunu söyledim. Doğal ömrün hayvanlarını en hoşu tekrar tabiata bırakmak.” formunda konuştu.
Sağlığına kavuşan leylek, Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar takımları tarafından müdafaa altına alındı. – MANİSA
More Stories
Turgutlu’da şehit aileleri ve gaziler kahvaltı programında buluştu
Bitkin Halde Bulunan Leylek Veterinere Götürüldü
Manisa’da Motosiklet Kazası: 52 Yaşındaki Şoför Hayatını Kaybetti