Meksika denince birinci akla gelenler acı ve baharat olsa da, ülkenin Yucatan bölgesi daha ferah ve narenciye yüklü bir mutfağa sahip. İşte o özgün tatlardan biri: Sopa de Lima. Lime suyu, tavuk, baharatlar ve çıtır tortilla şeritleriyle yapılan bu çorba, yaz-kış içilebilecek hafif lakin aromatik bir yemek.
SOPA DE LIMA TARİFİ
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 soğan (ikiye bölünmüş)
- 4 diş sarımsak
- 1 havuç (doğranmış)
- 2 adet lime (yeşil limon), suyu ve kabuğu
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- İnce şeritlere kesilmiş ve kızartılmış tortilla ekmekleri
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü soğan, sarımsak ve havuçla birlikte haşlayın. Piştikten sonra tavukları didikleyin, suyunu süzerek ayırın.
- Süzülen tavuk suyuna lime suyu, baharatlar ve didiklenmiş tavuğu ekleyin.
- Birkaç dakika kaynatın. Servis kaselerine alıp üzerine çıtır tortilla şeritleri ve lime kabuğu serpin.
More Stories
Ali Yerlikaya ‘veda’ mı etti?
Kızılcık Şerbeti’nin dönem finali fragmanı neden gecikti?
Gazze’de kan durmuyor: 53 bin 573 ölü! Son 24 saatte 87 can kaybı